Jaar van het Godgewijde Leven 2015

2015godgewijdlevenDit jaar is het “Jaar van het Godgewijde Leven”. Paus Franciscus kondigde dit jaar aan in een rondzendbrief “Gaudeamus” (“Verheugt u”), gericht aan alle mannen en vrouwen van religieuze orden en congregaties, en verenigingen van apostolisch leven. U kunt deze brief hier downloaden of online lezen. ‘Stof tot reflectie’ op deze brief kunt u hier vinden. Tenslotte is er hier nog een toelichting te raadplegen bij het logo (zie afbeelding). Dit alles in het Nederlands vertaald!

Er is vanwege het Vaticaan een agenda verschenen (in het Engels) met internationale activiteiten in het kader van het jaar van het Gewijde leven. Het startschot voor het ‘Jaar van het Godgewijde Leven’ is gegeven met een vesperdienst in de basiliek van Santa Maria Maggiore, op de vooravond van zondag 30 november. Paus Franciscus was daarbij niet persoonlijk aanwezig, omdat hij op dat moment in Istanbul was ter gelegenheid van het patroonsfeest van het oecumenische patriarchaat van Constantinopel. Het Jaar van het Godgewijde Leven eindigt op 30 januari 2016 met een dankviering in de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

Vanaf 8 december 2014 worden in kloosters in Rome en elders in de wereld gebedsvieringen voor het religieuze leven gehouden. Van 22 tot 25 januari vindt in Rome een internationale oecumenische conferentie over het religieuze leven plaats. Van 8 tot 11 april 2015 is er een vorming in Rome voor novicemeesters en andere begeleiders van religieuzen. Van 23 tot 25 september komen jonge religieuzen uit de hele wereld in Rome samen. Op 26 september 2015 is er een bijzondere herdenkingsdag voor religieuzen die heilig of martelaar zijn.

Ook de Zusters Sacramentinen van Halle sluiten bij dit jaar van het Godgewijde leven aan. Iedereen die de mogelijkheid in het leven open laat om religieuze te worden kan met ons komen meeleven.

  • Elke donderdagavond in het jaar van het Godgewijde Leven vanaf 16.45 uur bidden wij het rozenhoedje, gevolgd door de vespers (het kerkelijk avondgebed) en stil gebed tot 18 uur.
  • Elke eerste vrijdag van de maand is er uitstelling van het Heilig Sacrament vanaf de H. Mis van 7.30 uur tot en met het H. Lof van 16.30 uur.
  • Elke zondag is er een H. Lof van 14 tot 15 uur, alles doorgaande in de kleine kapel van de zusters.

Uitzonderlijk stellen wij onze kapel open en kan iedereen aansluiten bij dit gebed. Wij bidden dan bijzonder voor roepingen.

Welkom!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .